De leukste manier om te leren typen via school of zelfstandig.

TypeWorld Kids is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen leren snel én goed met tien vingers blind typen. De interactieve software werkt als een ‘game’ en staat midden in de belevingswereld van het kind, is zeer interactief en volledig online. Kids ontvangen een certificaat als afsluiting van de cursus.

Het belang van leren typen

Door de digitalisering is goed leren typen heel belangrijk geworden. Zelfs huiswerk maken gaat tegenwoordig digitaal. Het snel typen levert kinderen een vaardigheid op waar ze hun leven lang profijt van hebben.

Goed geslaagd

Onderzoek wijst uit dat goede begeleiding bij een typecursus voor een kind belangrijk is voor de voortgang en de resultaten van kinderen. Kindertypecursus.nl zorgt voor actieve en persoonlijke begeleiding, motivatie en enthousiasme, waardoor ons slagingspercentage op bijna 100% ligt!

Hoe werkt de software?

TypeWorld Kids bestaat uit twintig eilanden. Elk eiland bestaat uit een aantal dorpen die met wegen verbonden zijn. In het eerste dorp van elk eiland laat Monique in een instructiefilm zien, wat er gedaan moet worden, ze toont de juiste vingerzetting en moedigt aan. In de andere dorpen worden oefeningen gemaakt. Er zijn ook verschillende type spelletjes (games) om het uitdagend te maken. In het laatste dorp is er een test. Als die goed wordt afgerond, mag je naar het volgende eiland!

Via school of zelfstandig

Je kunt natuurlijk zelfstandig thuis meteen aan de slag! Fijn als ouders daarbij ondersteunen om te zien hoe het gaat en bij het inplannen van huiswerk. De licentie blijft een jaar lang geldig: dat is ruim voldoende tijd om het certificaat te behalen.

Toch liever hulp van buitenaf erbij? Kies voor één van onze locaties en maak een keuze uit het klassikaal typen (8 lessen) of groepsgewijs typen (3 lessen). Met klassikaal typen heb je het minste huiswerk: je typt namelijk al heel veel op school. Bij het groepsgewijs typen zitten  3 lessen voor de uitleg en bijsturing vanuit onze leraren, maar je werkt wel zelfstandig thuis in je eigen tijd.

Dyslexie geschikt

De software van TypeWorld Kids is zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. Wij stellen persoonlijk alles zo in, zodat er op de volgende manieren rekening mee wordt gehouden:

  • De leerling kan zelf een lettertype kiezen dat voor hem prettig is.
  • Het scherm met de oefening kan vergroot worden weergegeven.
  • Bij verschillende oefeningen kunnen de letters uitgesproken worden.
  • De leerling typt letter voor letter en krijgt direct feedback.
  • De letters zijn afwijkend van elkaar, ook gespiegeld of gedraaid.
  • De letter die getypt wordt, is afwijkend van kleur en is onderstreept.

Neem contact op!

Contact