Goed geslaagd
Onderzoek wijst uit dat goede begeleiding bij een typecursus voor een kind belangrijk is voor de voortgang en de resultaten van kinderen. Kindertypecursus.nl zorgt voor actieve en persoonlijke begeleiding, motivatie en enthousiasme, waardoor ons slagingspercentage op bijna 100% ligt!
DIRECT STARTEN
Start nu voor slechts € 99,-
DIRECT STARTEN
Waarom bij Kindertypecursus.nl?
 • 99,9% slagingspercentage mét erkend certificaat
 • Wij werken samen met het CBT: een organisatie die onafhankelijke examens afneemt voor typevaardigheid/ tekstverwerken.
 • Zo weet u altijd dat uw kind een “echt” diploma heeft aan het eind van de cursus.
 • 5.000+ typediploma's uitgereikt
 • Samenwerking met 18 scholen
 • Betrokken en persoonlijke begeleiding.
 • Spelenderwijs blind leren typen via "games". Ze kunnen gadgets verzamelen, uitdagen, resultaten inzien en extra oefenen.
 • Kinderen krijgen een eigen ‘typejuf’ die actief meekijkt achter de schermen.
 • Wij zorgen er persoonlijk voor dat je slaagt.
 • Niet geslaagd? Geld terug!
Demo
De typetraining vind plaats in een speciale online leeromgeving. Dit is een interactieve omgeving, waarin je spelenderwijs blind leert typen via "games". Je kunt gadgets verzamelen, uitdagen, resultaten inzien en extra oefenen.

Bekijk de volgende video, daarin zie je een voorbeeld van de online leeromgeving.
100% "Niet Tevreden Of Niet Geslaagd" Geld Terug Garantie
We hanteren bij Kindertypecursus.nl een unieke dubbele garantie. Ben je niet tevreden? Dan krijg je tot 14 dagen na het moment van aanschaf je geld terug. Daarnaast hebben we een diploma-garantie: je diploma niet gehaald? Ook dan krijg je je geld terug. Op deze manier kun je deze cursus met een goed, veilig en zeker gevoel aanschaffen. We staan namelijk voor onze kwaliteit.
Investering & Direct Aanmelden
Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Stel deze dan gerust via mail of chat. Je krijgt binnen 1 werkdag een reactie via mail of telefoon, afhankelijk van je vraag.

V: "Wanneer kan ik starten?"

A: Na afronding van het bestelproces wordt de docent op de hoogte gebracht, zij zal contact zoeken via de e-mail. Zij zorgt dat je de inloggegevens ontvangt en je zoon of dochter van start kan. In overleg en op basis van de eerste resultaten zal het cursusverloop bepaald worden.
​​​​

V"Wat is de achtergrond van de docent?"

A: De begeleiding wordt verzorgd door een gekwalificeerde docent. Zij mailt via een intern mailsysteem met je zoon of dochter. De docent is beschikbaar voor vragen, houdt de vorderingen in de gaten, stimuleert en stuurt bij waar dat nodig is. De responstijd is maximaal een paar uur (op alle werk- en zaterdagen tussen 7 uur ’s morgens en 7 uur ’s avonds). Je hebt dus altijd snel een antwoord op je vraag.

De docent kan, indien gewenst, ook persoonlijk contact met jou als ouder onderhouden. Zo kun je bijvoorbeeld eens per week een voortgangsrapportage ontvangen op je eigen e-mailadres.

V: "Hoe lang duurt de cursus?"

A: Vanaf het moment dat de licentiecode is geactiveerd, zal de  jaarlicentie in gaan. Er is dan precies 365 dagen de tijd om de cursus  af te ronden. Het streven zal echter zijn om dit binnen 20 weken te doen.
 
Het aanleren van typevaardigheid kan namelijk het best in korte tijd  plaatsvinden. In de praktijk blijkt dat er voor het aanleren van een goede typevaardigheid zo’n 20 tot 40 uur oefening nodig is.

Samen met de docent wordt bepaald welke belasting jouw kind aan kan.

V: "Mijn kind heeft dyslexie. Is de cursus ook hiervoor geschikt?"

A: De cursus is zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. Hier wordt op de volgende manieren rekening mee gehouden:

 • De leerling kan zelf een lettertype kiezen dat voor hem prettig is.
 • Het scherm met de oefening kan vergroot worden weergegeven.
 • Bij verschillende oefeningen kunnen de letters uitgesproken worden.
 • De leerling typt letter voor letter en krijgt direct feedback.
 • De letters zijn afwijkend van elkaar, ook gespiegeld of gedraaid.
 • De letter die getypt wordt, is afwijkend van kleur en is onderstreept.
V"Welk niveau heeft mijn kind aan het eind van de cursus bereikt qua snelheid?"

A: Er wordt toe gewerkt naar een eindresultaat van tenminste 100 aanslagen per minuut (APM) en een nauwkeurigheid van 97%. Dit niveau kan naar boven of naar beneden worden bijgesteld wanneer de docent dit nodig acht.

Voor kinderen met fysieke beperkingen bestaat de mogelijkheid om in overleg de leerweg aan te passen of anders om te gaan met de voorgeschreven vingerzetting.

V"Wat als blijkt dat mijn kind(eren) of leerling(en) een meer intensieve, persoonlijke begeleiding nodig hebben?"

A: Speciaal hiervoor hebben we het Plus pakket ontwikkeld. Dit is een optioneel pakket bij online of klassikaal typen. En is speciaal voor kinderen die behoefte hebben aan een extra steuntje in de rug.

 • 3 extra lessen
 • Optioneel te kiezen bij online of klassikaal typen
 • In overleg af te stemmen, om de beste begeleiding te geven
 • Speciaal voor kinderen en/of groepen die extra aandacht nodig hebben

V: "Wat als ik niet tevreden ben over de inhoud, vorm en begeleiding?"

A: We hanteren bij Kindertypecursus.nl een unieke dubbele garantie. Ben je niet tevreden? Dan krijg je tot 14 dagen na het moment van aanschaf je geld terug. Daarnaast hebben we een diploma-garantie: je diploma niet gehaald? Ook dan krijg je je geld terug. Op deze manier kun je deze cursus met een goed, veilig en zeker gevoel aanschaffen. We staan namelijk voor onze kwaliteit.

Investering & Direct Starten
Thanks for subscribing. Share your unique referral link to get points to win prizes..
Loading..